Recenzja kulinarna: Restauracja Kolumnowa, Gniew

Posted by Marek | Posted in recenzje kulinarne, Uczta dla podniebienia | Posted on 24-02-2015 9:29 am

5

Zwiedzając zamki lubię sprawdzać lokalną kuchnię. Tak też było w Gniewie, gdzie miałem okazję skosztować żebra z dzika marynowane w ziołach i czosnku, podane na borowikach, serwowane z kaszanką z cebulą, burakami w miodzie i gruszką.

Potrawa główna była przyzwoita, natomiast szczególnie wyborny okazał się deser, na który wybraliśmy kluski leniwe.

Deser

Dawno nie jadłem tak wybornie przyrządzonych kluseczek, a ich smak na długo pozostanie mi w pamięci. Przy najbliższej nadarzającej się okazji, nie omieszkam ponownie tam zawitać.

Kuchnia zostaje zatem oceniona na piątkę!

Wnętrze lokalu, pomimo faktu iż jest to restauracja hotelowa, jest całkiem przyzwoicie urządzone. Jednak biorąc pod uwagę lokalizację nieopodal zamku, można było dokonać nieco bardziej klimatycznej aranżacji, aniżeli zostało to wykonane. Dlatego za wystrój będzie tylko czwórka.

Obsługa tego dnia była fachowa i zasłużyła na piątkę.

Ocena końcowa: 4,75.

Do całkowitej oceny lokalu wliczają się punkty za wystrój wnętrza i panującą w środku atmosferę, profesjonalizm obsługi oraz jakość potraw. Jest to średnia ważona, gdzie jakość potraw ma podwójną wagę w końcowej ocenie.

Komentarze 5 komentarzy

Wyglądają smakowicie. Sama bym chętnie takie zjadła 🙂

Polecam, gdyż są po prostu wyborne 🙂

Następnym razem kolego zadzwoń.pzdr

A mnie ta restauracja zachwyciła, o czym możecie poczytać tutaj: http://psychologpopracy.blogspot.com/2016/08/restauracja-kolumnowa.html

🙂

Zostaw komentarz